Nieuws

Pensionering dokter Van Vyve
01/01/2012 09:19

Na een carrière van meer dan 30 jaar waarvan 20 jaar in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst heeft plaatsgevonden, gaat  dr. Van Vyve op rust.

Tijdens zijn carrière heeft hij de neurochirurgie grondig zien veranderen. Zo heeft hij meegemaakt hoe de introductie van de CT-scan en de MR de diagnostiek enorm heeft verfijnd en het neurochirurgische denken heeft veranderd.

In de periode dat hij diensthoofd was zijn er vele nieuwe technieken ontwikkeld in de afdeling neurochirurgie. Dr. Martens introduceerde onder meer  de stereotactische bestralingen, het gebruik van de neuronavigatie voor de veilige operatie van hersentumoren en de minimaalinvasieve spinale chirurgie. Dr. G. Lesage introduceerde  de wakkere chirurgie waardoor tumoren uit zeer gevoelige hersengebieden kunnen worden verwijderd.

Dr. Van Vyve laat een goed gestructureerde dienst na met dr. Martens als het nieuwe diensthoofd en dr. Lesage en dr. Kools als residenten.

Dokter  Van Vyve is wel bereid om zijn trouwe patiënten op de consultatie woensdag te blijven zien. Hij zal echter geen ingrepen meer uitvoeren.

 

Maak een online afspraak

Via onderstaande link kan u op een aanvoudige manier een afspraak maken.

Boek hier uw afspraak